Kannattaisiko muuttaa ulkomaille pysyvästi jatkuvien lomareissujen sijaan?

Matkailu on monen harrastus. Se voi olla myös elämäntapa ja reissuja tehdään useampi vuodessa. Tämä voi tulla hyvinkin kalliiksi. Kaikki rahat ja lomat kuluvat matkailuun. Mutta jos muuttaisikin ulkomaille niin yhdistyisikö tällä tavalla työ ja rakas harrastus? Ja säästyisikö tällä tavalla rahaa? Moni muuttaa ulkomaille työn tai koulutuksen perässä. Voisiko sen tehdä myös niin että muuttaisi ulkomaille matkustamisen takia?

Saksaa
Saksassa elintarvikkeet ovat halvempia kuin Suomessa

Säästyisikö rahaa?

Yksi syy ulkomaille muutossa voisi olla rahan säästyminen. Ei enää tarvitsisi käyttää kaikkia rahoja lentämiseen, hotelleihin ja muihin lomalla kuluviin asioihin. Jos kuitenkin on sellainen ihminen, joka haluaan nähdä joskus läheisiään ja sukulaisiaan niin pitäisihän sen matkustaa välillä kotiseudulle. Siellä ei kuitenkaan tulisi hotellimaksuja, jos voisi asua sukulaisen tai tutun luona. Välillä voisi pyytää myös heitä tulemaan omaan kotiin sinne ulkomaille ja ei tarvitsisi aina matkustaa kotimaahan.

Monille ei riitä matkailukohteeksi pelkkä Eurooppa ja lähellä olevat paikat. Jos muuttaa jonnekin toiselle puolelle maapalloa, sieltä tulee paljon kalliimmaksi käydä kotimaassa sukuloimassa. Silloin kannattaa miettiä voiko kaipuu kotiseudulle olla liikaa, jos ei pääse siellä käymään kovin usein.

Saisiko ulkomaille muuttaminen tyydytettyä matkailuhalua?

Maan ja kohteen valinta vaikuttaisi tietysti paljon siihen, tyydyttyisivätkö matkailuhalut ulkomaille muuttaessa. Jos on vuosi toisensa jälkeen matkustanut aina samaan maahan tai jopa kohteeseen niin silloin olisi hyvät mahdollisuudet että tämä riittäisi. Yksi vaihtoehto on muuttaa sellaiseen paikkaan, josta on hyvät kulkuyhteydet muihin mielenkiintoisiin paikkoihin. Esimerkiksi München on keskellä Eurooppaa ja sieltä pääsee tekemään vaikka vain viikonloppureissuja eri maihin ja paikkoihin. Gardajärven ranta on sieltä vain muutaman tunnin päässä ja viikonloppureissu autolla Wieniin ei sekään ole mahdotonta. Talvisin lähellä on Alpit ja niiden laskettelukeskukset. Kohteen valinta on tärkeää, jos haluaa vielä kokea uusia paikkoja ja säästää kuitenkin rahaa. Ei kannata muuttaa sellaiseen paikkaan, josta ei pääse matkustelemaan ja lähellä ei ole juuri mitään kiinnostavia paikkoja. Tietysti silloin kohde on oikea, jos se on juuri se lomakohde jonne on aina pelkästään halunnut matkustaa.

Sopiiko ulkomaille muutto elämäntilanteeseen

Tärkeintä ulkomaillemuutossa on tietysti se sopiiko se sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Jos on perhettä niin he kaikki joutuvat tietysti muuttamaan ja kouluikäiset lapset menemään kouluun, jossa he eivät ehkä puhu muiden oppilaiden kieltä. Ulkomailla asuminen lapsena voi kuitenkin olla hyvinkin hyödyllistä aikuisena. Lapsena oppii paremmin uusia kieliä ja jopa puhumaan niitä yhtä hyvin kuin paikalliset. Eri kielien ja tapojen osaamisesta on apua työelämässä.

Seurusteleva pari
Ulkomailta saattaa löytyä se oma parempi puolisko

Jos tekee sellaista työtä, jota voi tehdä periaatteessa missä päin maailmaan tahansa, ulkomaille muuttaminen voisi olla helpompaa. Tällaisia töitä voivat olla esimerkiksi kirjoitustyöt ja ohjelmointiin liittyvät työt. Jos ei ole mitään estettä sille että kotimaan sijaan tekisi töitä vaikkapa suosikkilomakohteessa niin muutto voisi olla hyvä idea. Ainahan voi kokeilla ja palata takaisin jos ei viihdy.

Moni muuttaa ulkomaille ajatellen, että asuu siellä vain jonkin aikaa. Joskus kuitenkin käy niin että sinne jääkin pysyvästi. Jos on sinkku niin voi löytää sieltä puolison. Jotkut lähtevät pelkälle lomareissulle ja löytävät sen aikana tulevan puolisonsa ja lopulta muuttavat maahan. Päätöstä ei tietenkään tarvitse kenenkään tehdä heti jääkö pysyvästi vai tuleeko sitten maitojunalla takaisin kotia. Voi olla että kohde on lomakohteena ollut mukavampi paikka kuin pysyvänä asuinpaikkana. Siellä vietetään myös arkipäiviä. Jos joku näistä syistä muuttaa ulkomaille tapahtuu, on yleensä aika miettiä asunnon ostamista. Asuntoja myyvät useat kiinteistövälittäjät, joista suosituimmissa lomamaissa löytyy myös suomalaisia työntekijöitä. Kannattaa siis rohkeasti ottaa yhteyttä ja viedä asiaa eteenpäin!