Kuinka voi opiskella etukäteen maasta johon on matkustamassa?

Aina ennen maahan matkustamista, kannattaa huolellisesti tutkia ja tutustua sen nähtävyyksiin, historiaan, ja kulttuuriin. Kaikkea ei kuitenkaan kannata lukea suoraan esitteistä ja kirjoista, vaan tietoa kannattaa etsiä myös paljon muualta.

Keskustelupalstat

Kaikkea ei kannata uskoa mitä keskustelupalstoilla sanotaan ja kerrotaan eri maista. Parasta kuitenkin keskustelupalstoissa on se, että ihmiset itse kertovat suoran mielipiteensä maasta, nähtävyydestä tai muusta vastaavasta. Keskustelupalstoilta löydät usein myös paljon hyviä vinkkejä siihen, miten joissain maissa kuuluu käyttäytyä, ja mikä on esimerkiksi ehdottomasti kiellettyä. Keskustelupalstoilta löytyy myös paljon hyviä vinkkejä heille, jotka eivät ole ennen maassa käyneet. Ota kuitenkin huomioon että sinun mieltymyksesi ei varmasti ole samanlaisia kuin toisten ihmisten.

Matkablogit

Jotkut ihmiset matkustelevat todella paljon, ja haluavat tietenkin jakaa sen koko maailman kesken. Käytä siis matkustelijoiden blogeja hyväksi. Matkablogeissa usein kerrotaan todella yksityiskohtaisesti erilaisista paikoista, nähtävyyksistä ja he jakavat kuvia erilaisista maisemista. Blogissa pystyt ottamaan myös yhteyttä bloggaajaan, kommentoimalla postauksen alle, ja pystyt kysymään erilaisia vinkkejä ja kysymyksiä. Makabloggaajissa on myös se hyvä puoli että hekin ovat erilaisia, toiset lähtevät katsomaan nähtävyyksiä, kun toiset etsivät parasta rantaa auringonottoa varten. Voit siis etsiä netistä erilaisia blogeja ja tutustua niihin, jotka kuvaavat einiten sinua.

Matkaoppaat

Erilaiset opaskirjat kertovat kattavasti erilaisista nähtävyyksistä ja maan kulttuurista. Matkaoppaat tarjoavat myös vinkkejä esimerkiksi pukeutumiseen. Matkaoppaat myös usein kertovat millaisille ihmisille eri paikat sopivat, nämä koskevat usein baareja tai clubeja. Museoista ja kirkoista matkaoppaat kertovat yksityiskohtaisesti, ja saat reilun kuvan nähtävyydestä ja että onko sinulla oikeasti halua sitä mennä katsomaan.

Viralliset nettisivut

Virallisilta nettisivuilta löydät usein todella paljon erilaista tietoa maasta johon olet matkustamassa. Esimerkiksi wikipedia kertoo usein todella kattavasti maan historiasta sekä kulttuurista, joista on hyvä tietää paljonkin ennen matkustamista maahan. Näiltä sivuilta et tietenkään saa muiden mielipiteitä, vaan pelkkää faktaa ja tietoa, mutta jos haluat itse valita tutustumis kohteesi ilman muiden mielipiteitä, luota silloin näihin virallisiin sivustoihin ja matkaoppaisiin.

Kysele

Olisiko joku tuttusi mahdollisesti käynyt tässä maassa, tai tietääkö hän siitä maasta paljon? Kysele paljon tutuiltasi, sillä heidät tunnet parhaiten ja tiedät mistä he pitävät ja osaat sen kautta suhteellistaa sen mihin itse haluat tutustua. Esimerkiksi vaikka isotätisi on käynyt 90-luvun alussa jossain maassa, ei se tarkoita sitä että haluaisit itse käydä tutustumassa niihin kauniisiin posliinilautasiin jotka sijaitsevat kahdensadan kilometrin päässä hotellistasi. Muista myös kysyä vinkkejä, esimerkiksi pukeutumisesta. Joissakin maissa ei esimerkiksi pääse kirkkoon turisti kierrokselle, jos hartiat ja olkapäät ei ole peitetty, tai jos mekkosi on liian lyhyt. Ennen kuin matkustaa maahan, on tärkeää että tietää kulttuurin hyvin, jotta osaa toimia sen mukaan, ja ettei tule väärinkäsityksiä, eikä kukaan pahoita mieltään.

Paikan päällä

Viestiseinät turisteille
Lentokentillä olevista viestiseinistä näet paljon hyödyllistä tietoa

Kun olet saapunut kohdemaahan, lentokentät ovat yleensä todella otollisia paikkoja saada pikakurssi kyseisen maan kulttuuriin. Useilla lentokentillä on erilaisia viestiseiniä, joissa muuttuvat tekstit kertovat paikallisista tapahtumista, nähtävyyksistä ja yleishyödyllistä tietoa. Kannattaa aina pysähtyä hetkeksi tarkkailemaan näitä, jos näet sellaisen. Lomallahan kun ei ole kiire mihinkään!