Mitä tuliaiseksi?

Mitkä ovat parhaita tuliaisia

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu ostaa tuliaisia matkalta kuin matkalta. Usein tuliaisten osto tuottaa ihmiselle suurtakin pään vaivaa sillä sopivan tuliaisen ostaminen ja vieminen ei tunnu onnistuvan. Mitkä ovat siis parhaita tuliasia? Tietenkin tuliaiset vaihtelevat sen mukaan kenelle se on tarkoitettu, mutta tässä muutama hyvä vinkki parhaisiin tuliaisiin, jotka piristävät melkein kenen tahansa mieltä.

Pienet koriste-esineet

Pyramidi tuliainen
Pyramidit ovat suosittuja Egyptin tuliaisia

Älä turhaan uhraa rahojasi suuriin seinävaatteisiin tai menetä matkalaukkusi tilaa jättimäisellä buddhan päällä. Pienet ja sirot koriste-esineet tai patsaat kertovat matkastasi todella paljon ja sen saaja ilahtuu varmasti siitä ettei hänen sisustuksensa mene pilalle yli suuren tuliaisen takia. Sillä Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu myös se että kun tuliainen saadaan, se laitetaan esille. Pienen koriste-esineen tai patsaan pystyy helposti piilottamaan esimerkiksi valokuvien sekaan sivu pöydälle.

Paikalliset herkut

Oliko maassa missä kävit esimerkiksi erilaisia ja maukkaita karkkeja? Vie niitä ihmeessä tuliaisiksi. Karkit sopivat kaiken ikäisille ja kelpaavat aina kaikille. Ihmisistä on hauskaa ja he ilahtuvat varmasti kun pääsevät maistamaan edes pienen osan matkastasi. Lapsille karkit tai muut vastaavat ovat ainakin parhaita tuliaisia, koska kaikki tietävät että he arvostavat niitä paljon enemmän kuin esimerkiksi pienoismalli pyramidia. Lisäksi karkit ovat usein melko huokeita, eivätkä rokota matkalaukustasi paljoa tilaa. Lisäksi ihmiset arvostavat esimerkiksi erilaisia kahveja, mausteita ja teetä, sillä niitä on mukava maistella kotona ja ne ovat hyödyllisiä. Lisäksi tietenkin saat itse varmasti osan näistä tuliaisista itse maisteltavaksi mahdollisesti uudestaan ja voit kertoa matkastasi kahvin äärellä.

Tuliaiskarkit
Paikalliset karkit maistuvat varmasti kaikille tuliaisina

Valokuvat

Varsinkin lähimmäisillesi on varmasti tärkeää saada nähdä valokuvia matkastasi. Ota siis osaksi tuliaista valokuvia ja esittele niitä ja kerro matkastasi. Valokuvien esittelyt kertovat myös läheisillesi että haluat jakaa matkasi heidän kanssaan-

Korut

Varsinkin nais ystäville tai sukulaisille on mukava tuliainen ostaa koruja. Usein naiset tuntevat ystäviensä ja sukulaistensa maun ja tietävät kun jokin sopisi heille. Joten jos mies matkustaa naisen kanssa, kannattaa korujen valinta jättää naisen käsiin. Vaikka koru tuliainen ei sittenkään ole juuri mieleinen tai ei sille ole käyttöä, naiset usein ilahtuvat silti pienestä väri pilkuista omaan korurasiaansa. Korut ovat siis helppo ja yksinkertainen ratkaisu tuliaiseksi, varsinkin jos tuntee hyvin hänet ja hänen makunsa kenelle sitä on ostamassa. Usein kaikille sopivat käsikorut tai kaulakorut ovat suosituimpia vaihtoehtoja. Samoin erilaiset huivit voivat olla hauska tuliainen, jos tietää että henkilö niitä käyttää ja se näyttää siltä että sopisi hänelle.

Kaulakoru tuliainen
Persoonallinen kaulakoru on kiva tuliainen

Rasiat

Pienet ja sievät erilaiset rasiat, jotka korostavat maata missä olet käynyt ovat ihania tuliaisia. Rasiat ovat myöskin käteviä siitä, ettei henkilön jolle sen ostat tarvitse laittaa sitäkään esimerkiksi keskelle olohuoneen pöytää, vaan sitä voi säilyttää jossain muualla, varsinkin jos se ei nyt välttämättä sovi esimerkiksi sisustukseen. Rasiat tulevat usein myös hyötykäyttöön ja siksi ne ovat käytännöllinen ja sopiva tuliainen lähes kenelle tahansa.

Juomat

Helppo tuliainen on tietysti esimerkiksi aito Italialainen viini, tai esimerkiksi viski pullo. Juomat ovat siitä hyviä että ne säilyvät pitkään ja kauniit pullot ovat tietenkin ilo silmälle. Tietenkin jos ystäväsi tai sukulainen on alkoholisti, ei pulloja kannata ostella vaan osta hänelle jotain henkilökohtaisempaa.