Miten voit saada rahat kasaan lomareissua varten?

Lomareissuun lähteminen on usein hyvin kallista. Moni joutuu säästämään pidemmän aikaa ennen kuin lomalle tarvittavat rahat ovat kasassa. Osa käyttää luottokorttia matkan aikana ja makselee sitä sitten pois vähitellen. On monia keinoja miten lomarahat saa kerättyä kasaan.

Mieti ostoksiasi

Yksi hyvä keino on miettiä ostosreissulla tarvitseeko oikeasti ostaa jotain tai voisiko tuotteen saada halvemmalla muualta. Vaatteita tulee usein ostettua turhaan ja ne jäävät lojumaan kaappiin käyttämättömänä. Kannattaa varsinkin kalliin vaatteen kohdalla, voisiko löytää saman tai samanlaisen jostain muualta halvemmalla. Kannattaa myös jos mahdollista niin odottaa alennusmyyntejä. Myös kirpputoreilta voi löytää vaatteita ja paljon halvemmalla kuin kaupoista. Kaikkea ei kannata ostaa uutena.

Ruokakauppakäynneillä voi säästää paljonkin. Kannattaa ostaa vain sen verran että mitään ei jää pilaantumaan kun ei ehdi niitä syödä. Monilla tuotteilla on olemassa se halvin versio. Osta vain niitä jonkin aikaa niin säästät jo kuukaudessa aika paljon. Leivät kannattaa ostaa leipomoista tai isompi määrä silloin kun ne ovat tarjouksessa. Leivät säilyvät hyvin pakkasessa. Kannattaa ostaa pakkaseen myös muita ruokia, jotka ovat tarjouksessa ja jotka voi pakastaa.

Ylimääräiset tienestit

Tekemällä päätyön lisäksi jotain muita töitä on tietysti oiva keino kerätä rahaa lomareissua varten. Katso olisiko työvoimasivustolla

tai muualla joitain osa-aikaisia töitä, jota luulisit osaavasi tehdä. Jos sieltä löytyisi työ, joka sopisi työajaltaankin sinulle, niin siitä voisi tulla hyvä keino saada tienattua ylimääräistä rahaa. Etätyömahdollisuus ja se että työtä saisi tehdä mihin aikaan ehtisi, olisi todella hyvä tilaisuus tehdä toista työtä. Muista kuitenkin että sivutyöstä joutuu ensin maksamaan aika suuren veroprosentin ja saisit osan rahoista sitten mahdollisesti veronpalautuksina. Toinen keino on kysyä omasta työpaikasta ylityömahdollisuudesta ja ei tarvitsisi etsiä toista työpaikkaa.

Sijoittaminen

Sijoitus
Sijoittaminen voi olla yksi helpoimmista tavoista tienata ylimääräistä rahaa.

Sijoittaminen on eräs tehokkaimmista keinoista ansaita ylimääräistä rahaa, mikäli sen vain osaa. Erilaisia sijoitusblogeja on netti pullollaan, joista voi hakea lisätietoa sijoittamiseen liittyen. Usein ajatellaan, ettei itsellä ole rahaa aloittaa tällaista toimintaa. Kuitenkin velkavivulla, eli velkaa ottamalla sijoituksia varten, voidaan tienata rahaa, kunhan vain saadaan ”raha työskentelemään” sinun puolestasi!

 

 

Blogillakin voi tienata

Jos sinulla olisi hyvä idea blogia varten ja luulisit että jaksaisit kirjoitella sitä säännöllisesti, niin sitäkin kautta voisi olla mahdollisuus tienata rahaa. Blogilla ei kuitenkaan tienaisi ihan tuosta vain. Se vaatii todella mielenkiitoisia juttuja ja paljon lukijoita. Blogi voisi liittyä myös juuri siihen tulevaan matkaa ja matkan aikanakin voisi sitä kirjoitella jos olisi aikaa. Tällä tavalla tienaisi myös itse reissun aikana.

Loma halvemmalla

Bloggaaminen
Bloggaamalla voi tienata

Itse lomaa varatessa ja suunnitellessa voi säästää myös ja joissain tilanteissa todella paljon. Jos on mahdollisuus varata lentolippuja, laivamatkoja ja hotelleja ym. tarpeeksi ajoissa ne voi saada paljon halvemmalla kun on ajoissa liikkeellä. Jos on esimerkiksi suunnitteilla kesälomareissu, niin tammikuun matkamessujen aikana on hyviä tarjouksia kesän matkoista ja hotelleista.

Myyminen ja kirpputorit

Jos sinulla on jotain tavaroita, huonekaluja, laitteita tai vaatteita käyttämättömänä niin yksi keino on yrittää myydä ne pois. Myymistä voi yrittää netin myyntipalstoilla esimerkiksi Huuto.netissä, Tori.fissä ja Facebookin myyntiryhmissä. Myymään voi myös mennä kirpputoreille itse tai varata niistä pöytä, jonne voi viedä ne myyntiin.

Asumiskustannukset

Myös kotona voi miettiä eri säästökohteita. Kannattaa kilpailuttaa sähköfirmoja ja säästää tällä tavalla sähkölaskussa. Sähkönkulutustakin voi vähentää esimerkiksi käyttämällä pyykkikonetta ja käymällä saunassa siihen aikaan kun sähkö on halvempaa. Mieti myös voisitko käyttää myös vettä vähemmän, koska sekin maksaa ja muutaman minuutin lyhyempi suihku säästää jo paljon vettä. Tässä tietysti alkaa jo tulla raja vastaan siitä kuinka paljon jaksaa miettiä säästämistä jos sitä pitää jo miettiä normaaleissa kotona tehtävissä asioissakin.