Näitä ruokia kannattaa ehdottomasti maistaa matkustaessaan Italiaan

Italia on tunnettu maana, jossa syödään hyvin. Italialaisen keittiön tunnetuimpia ruokia ovat erilaiset herkulliset pitsat. Italiassa ruoka on suuri osa heidän kulttuuriaan, joten samanlaista ruokaa ei saa Italian ulkopuolelta, sillä ruoka on hyvin perinteitä noudattavaa. Hyvällä ja laadukkaalla ruoalla on Italialaisille todella suuri merkitys. Italialainen menu usein myös koostuu jopa viidestä eri osasta: alkupalasta, väliruoasta, pääruoasta, lisukkeista sekä jälkiruoasta. Ateriaa ennen juodaan aperitiivijuoma, joka on usein kuohuviiniä tai camparia. Atrian lopuksi on myös yleistä juoda digestiivi, joka helpottaa ruoansulatusta.  

Vitello tonnato 

Vitello tonnato on Italialainen perinteinen kotiruoka. Vitello tonnato on yksinkertaisesti suomennettuna vasikanlihaa tonnikalakastikkeessa. Tätä erittäin perinteistä herkkua kannattaa jokaisen Italiassa vierailevan maistaa ehdottomasti. Vitello tonnatoa tarjoillaan usein ravintoloissa alkuruokana, vaikka Italialaiset syövät sitä kotonaan arkiruokana.  

Risotto 

Risotto on ehdottomasti leimattu myös Italialaisen keittiön perinteiseksi herkuksi. Risotto on helppoa valmistaa, asuit sitten missä tahansa, mutta kaikki jotka ovat Italiassa risottoa syöneet, kertovat että se oli parasta mitä ovat syöneet. Italiassa Risottoa tarjotaan usein ravintoloissa väliruokana tai alkuruokana. Risoton koostumuksessa on tärkeää, ettei riisit ole liian pehmeitä, vaan juuri sopivia että hampaat saavat vastusta niitä syödessä. 

Munakoisovuoka 

Munakoiso ei varmasti kuulu monenkaan suomalaisen perinne herkkuihin, eivätkä suuri osa suomalaisista tykkää munakoisosta muutenkaan. Vaikka munakoiso ei sinua miellyttäisi, kannattaa perinteistä Italialaista munakoisovuokaa silti maistaa, joka ikisen Italiaan matkustavan henkilön. Italialaisittain munakoisovuoka valmistetaan runsaan juuston, sekä tomaattikastikkeen kera, ja munakoisot ovat silkkisen pehmeitä suussa.  

Pasta  

Kaikissa suomessa sijaitsevissa Italialaisissa ravintoloissa on tarjolla runsaasti pastaa, eikä idea ole tuulesta temmattu. Pastaa syödään Italiassa, ja se on myös todellinen perinne herkku siellä. Pastaa saa todella monessa erilaisessa muodossa, sekä kastikkeessa. Pasta Carbonara on yksi yleisimmistä tavoista valmistaa herkullinen pasta annos. Pasta carbonaraan tulee sbagettia, guancialea, pancettaa tai ylikypsää palvikylkeä, parmesaania, ja kananmunaa sekä mausteita. Näistä aineksista valmistuu perinteinen Italialainen carbonara, mutta kukaan suomalainen ei sitä osaa valmistaa yhtä hyvin kuin perinteisesti Italiassa tehdään.  

 

Pizza

Pizza
Pizza

Pitsa tai pizza, on Italialainen perinne herkku, jonka kaikki tuntevat. Historoitsijat ovat tutkineet myös että Italialaiset keksivät pitsan. Vaikka suomestakin ja kaikista mahdollisista maista saa pitsaa, ei kuulemma mikään korvaa aitoa Italialaista perinteistä pitsaa. Italialaisessa pitsassa on ohuen ohut pohja, sekä melko niukasti todella laadukkaita täytteitä. Usein Italialaisen pitsan pohjaan ei käytetä normaalia vehnäjauhoa vaan suositaan durum– jauhoja. Sanotaan että Italialaisissa pitsoissa vähemmän on enemmän, ehkä siksi ne ovatkin maailman kuuluja herkullisuudestaan. 

Cannolit 

Cannoleihin törmäät Italiaan matkustaessasi Ciciliassa, ja he ovat todella ylpeitä Cannoleistaan. Cannolit ovat makeita, tötterömäisiä leivonnaisia jotka täytetään usein ricotta– juustolla, mutta ne voi täyttää myös tuorejuustolla, kermavaahdolla, tai mascarponella. Cannolit tarjoillaan usein perineisenä jälkiruokana, lähes jokaisessa ravintolassa Italiassa.