Näitä vaatteita ja tarvikkeita kannattaa ottaa mukaan rantalomalle

Rantalomalle mennään usein lentämällä. Mukaan voi ottaa matkalaukun ruumaan ja yhden käsimatkatavaran. Se mitä kaikkea tarvitsee pakata mukaan, riippuu tietysti siitä kuinka kauan ollaan matkalla ja minne ollaan menossa. Rantalomakohteen paikasta riippumatta selviää aika usein samanlaisilla vaatteilla ja tarvikkeilla.

Varusteet rannalle

Rantaloman ehkä tärkeimmät varusteet ovat ne, joita tarvitaan itse rannalla. Niitä voi hankkia itse matkakohteestakin, mutta niiden etsiminen vie aikaa lomailusta. Uimapuku ja aurinkolasit ovat ne tärkeimmät. Aurinkorasvankin voi pakata mukaan ja mahdollisen After Sun -kosteusvoiteen. Jos on herkkä palamaan auringossa, niin ei välttämättä löydä paikan päältä tarpeeksi suojaavaa aurinkovoidetta. Silloin varsinkin se kannattaa ottaa jo kotoa mukaan. Uimaan ei kannata mennä ilman uimakenkiä, ainakaan mereen. Jos sellaiset jo omistaa niin kannattaa nekin pakata mukaan. Ne suojaavat jalkoja auringolta, kuumuudelta, liukastumisilta ja kiviltä ym. teräviltä veden pohjassa. Näillä voi myös kävellä rannalle. Rannalle sopivat kengät kannattaa ainakin olla mukana, joilla voi kävellä kuumassa tai märässä hiekassa.

Rantaloma
Rantalomalle tarvitsee omat varusteensa

Jos pitää lukemisesta niin kannattaa ottaa hyvä kirja mukaan ja sitä on mukava lukea rannalla. Monista hotelleista ei saa ottaa hotellin pyydettä rannalle, joten pyyhkeenkin voi pakata mukaan kotoa. Senkin voi ostaa toki kohteesta, mutta pyyhe jota ei ole pesty kertaakaan ei välttämättä ole mukavan tuntoinen.

Hellehattu on tärkeä, kun ollaan auringossa. Myös huivi suojaa auringonpistokselta. Tällainen on tärkeä pakata niin aikuisille kuin lapsille mukaan.

Muu toiminta

Rantakohteessa voi iltaisin olla paljon viileämpää kuin päivisin. Ei kannata pakata mukaan pelkästään hellevaatteita. Villatakki ja pitkät housut voivat tulla tarpeeseen. Jos haluat syödä hienoissa ravintoloissa, pakkaa mukaan myös hienompia vaatteita ja asusteita. Mikäli olet nainen, ovat pitkät mekot melko käteviä, koska ne ovat suhteellisen lämpimiä illemmalla, mutta sopivan kevyitä päivisin. Esimerkiksi hieman pitemmät kellomekot ovat muodissa nyt, ja niitä kannattaa harkita!

Mieti etukäteen jo vähän mitä aioit tehdä rantalomalla. Jos et halua koko lomaa viettää rannalla niin voit tehdä pieniä reissuja johonkin tai käydä lyhyellä laivamatkalla. Rantakohteiden läheisyydessä on usein mielenkiintoisia paikkoja. Jos haluat käydä vaikka vaeltamassa niin hyvät vaellukseen sopivat kengät ja vaatteet kannattaa pakata mukaan. Muista että moneen kirkkoon ei saa mennä olkapäät tai polvet paljaina. Varaudu ja ota mukaan sopivat vaatteet tätä varten, jos luulet että haluat käydä myös kirkoissa.

Hotellihuoneissa on yleensä ilmastointi, joten huivi olisi hyvä olla mukana. Sen voi laittaa kaulaan ja ilmastoinnista ei tule kurkku niin helposti kipeäksi.

Lääkkeet, vakuutukset ja muut

Pakkaa mukaan jonkinlainen ensiapulaukku itsellesi. Voit saada rannalla makaamisesta auringonpistoksen, jonka oireita ovat pääkipu, kuumeen nouseminen ja pahoinvointi. Tällöin tarvitset ainakin särkylääkettä. On tympeä vasta tässä vaiheessa miettiä mistä sitä saisi hankittua. Mukaan voi pakata myös pahoinvointilääkkeitä, laastareita, rakkolaastareita ja haavapyyhkeitä. Omat tärkeät lääkkeet, joita syö joka päivä täytyy pakata käsimatkatavaroihin. Joskus ruumaan menevät laukut voivat kadota tai tulla kohteeseen vasta myöhemmin. Käsimatkatavaroissa ne tulevat varmasti sinun mukana.

Rantalomalle kannattaa hankkia matkavakuutus. Se korvaa, jos joku varastaa omaisuuttasi. Rannalla voi kierrellä varkaita. Kun käyt vaikka uimassa niin omaisuuttasi voi kadota. Kannattaa jättää hotellihuoneen kassakaappiin arvokkaimmat tavarat kuten korut tai sellaiset tavarat joita ei voi ottaa mukaan uintireissulle. Pakkaa mukaan rantakassi tai osta sellainen kohteessa. Siihen saat kätevästi kaiken rannalle otettavat asiat mukaan ja ne pysyvät paremmin turvassa.

Rentoutumista lomalla
Lomalla voi keskittyä rentoutumaan, kun on pakannut kunnolla

Muista varautua myös muihin yllättäviin asioihin. Ota passista kopio mukaan niin se auttaa uuden hankkimisessa, jos passisi varastetaan. Ota myös kaikista muista lomaan liittyvistä tositteista tulosteet mukaan.