Tee reissuvideostasi näyttävä!

Miten saat reissuvideostasi mahdollsimman hienon?

Lapsuuden muistot jotenkin heräsivät heti sanasta reissuvideo. Omassa perheessä reissujen videointia ei jostain kumman syystä kovin harrastettu, mahtaisiko kenties liittyä sisarusparven ainaisiin kärhämiin. Joka tapauksessa muistuu mieleen naapurin sedän videokamera ja kesäiset videoinnit siitä, kun koko perhe on yhdessä kotipihalla grillailemassa ja viettämässä aikaa. Oi muistoja, taisi allekirjoittanut jopa hiihtää nurmikolla ja siitäpä kannatikin ottaa videota.

Välineistö

Itse olen kuvannut reissuillani jonkin verran videoita, ihan vaan kännykän avulla. Kännykkähän on maailman helpoin tapa videoida tilanteita ja tapahtumia! Nykypäivänä jokaiselta reissaajalta löytyy taskusta jonkinlainen älykkö, jonka kameran ominaisuuksista taatusti löytyy videoimismahdollisuus. Hienonkaan reissuvideon tekemiseen ei tarvitse siis enää tarvitse yritystä tekemään videotuotantoa! Reissatessa paljon näkee myös muita matkaajia, joilla on mukana jopa ihan oikea kamera. Järkkärikameroissa asiaan perehtymättömänä kuvittelisin myös olevan videoimismahdollisuus, ainakin useimmissa malleissa. He joilla kamera löytyy kaulasta roikkumasta, ottakoon askeleen kohti parempaa videoimista! Ja jos ihan hifistelyn partaalle pyritään, niin löytyyhän markkinoilta erilaisia videokameroita. Tai ainakin joskus vuosituhannen alussa on löytynyt ja uskoakseni löytyy edelleen. Ja jottei unohdeta joka maailman kolkasta löytyvää japanilaista eläkeläisseuruetta, jotka kuvaavat aina ja kaikkialla erinäisillä tableteilla ja pädeillä. Mahdollisuus siis sekin, jos vain kyseistä kapistusta jaksaa mukanaan raahata. Ei siis muuta kuin reissuun ja matkaan mukaan jotain taskukokoisen älykön ja hevosvaunuilla kuljetettavan videointivälineitön välistä, johan syntyy videota!

Muista videon spontaanius

Omia aina niin hauskoja videoita löytyy älykön uumenista lukuisia. Miksi? Koska jotain hauskaa sattuessa saatan muistaa kaivaa älykköni esiin ja videoida kyseistä hetkeä, jotta se jäisi ikimuistoiseksi. Ja nimenomaan kyseessä on spontaani tilanne! Useimmiten hauskimmat ja hienoimmat videot saadaan juurikin spontaaneista tilanteista, joissa kaikki pysyttelevät omana itsenään aina siihen saakka, kun ensimmäinen kaivaa kameran esille ja seuraava tajuaa olevansa videoinnin kohteena.

Toki on tilanteita, joissa joka tapauksessa noudatetaan samaa kaavaa kuin ilman videoimistakin. Tällä tarkoitan esimerkiksi erilaisiin kulttuureihin kuuluvia juhlia, joissa tanssitaan, lauletaan, soitetaan ja ollaan iloisia kameroista huolimatta. Kyseisissä tilanteissa kannattanee kaivaa tallennusväline esiin, koska yrittäessäsi selittää tilannetta kotipuolessa, kukaan ei vaan usko sinua. Lukuista kerrat asian kokeneena ja myöhemmin harmitelleena, etten kaivanut älykköä esiin ja videoinut tilannetta .

Välineistön käyttöön perehtyminen

Jotta hifistelyllä olisi todella jotain tarkoistusta ja aikaansaannosta, vaatii se kunnollista hifistelyvälineen tuntemista ja käytön osaamista. Mitä paremmin käyttäjä on laitteeseensa perehtynyt, ennen reissua opetellut moista vekotinta käyttämään sekä kokeilemaan kuinka vekotin toimii käytännössä, sen parempi tulos on taattu.

Spontaanissa tilanteessa kun alat etsiä videotoimintoa kamerastasi tai kamerasi virtanappulaa, on tilanne mennyt jo ohi ennen kuin laitteesi on päällä. Muista siis perehtyä vekottimeen ja harjoitella käyttöä. Harjoitusvideothan voi aina heivata bittiavaruuteen ja deletoida tarpeen tullen. Kyllä vaan nykytekniikka on mainiota!

Videoiden jakaminen somessa

Reissuvideoiden jakaminen somessa on mielestäni A1-luokan asia. Jotta hyvää reissufiilistä saa välitettyä muille ja muut pääsevät jo reissun aikana fiilistelemään maisemia, tapahtumia ja yleistä hauskanpitoa. Videoiden jakamisella somessa saat myös muut hyvälle tuulelle ja yhteisiä hauskoja hetkiä kavereiden kanssa lisää. Jakamalla videot somessa heti, välttyy myös kiusallisilta anopin kysymyksiltä reissusta. Huomio tässä vaiheessa sille, että jokaisen anoppihan käyttää erilaisia sosiaalisen median kanavia.. Joka tapauksessa reissusta palattua ei tarvitse jokaiselle erikseen kertoa samaa tarinaa ja näyttää samoja videoita, kiitos siitä somelle. Kaikki voivat nähdä hienot reissuvideosi, nauttia, nauraa ja potea matkakuumetta samalla hetkellä.